Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas revbensspjäll >

 

 

Så lagas huvudkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 800

GBR (GI) / port: 20

Recept: 3200 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 691 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas revbensspjäll > Äts ej

Så lagas huvudkål > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (2 tim + 12 tim )

  1. Marinera: Salta och pensla köttet rikligt med barber­quesås. Lägg i ungsäker form. Låt marinera i kylskåp i minst 12 timmar. 
  2. Coleslaw: Strimla vitkål, grovriv morot. Blanda med majonnäs, yoghurt, vinäger. Ställ även coleslawen kallt över natt.
  3. Dag 2: Sätt ugn på 225°C.
  4. Borsta potatisen ren. Stick små hål i den och lägg den på galler i ugnen. Servera potatisen med en klick marinad. Beräkna minst 1,5 timmar upp till 4 timmar. Se recept Bakad potatis.
  5. Sänk värmen till 175° efter 1 timme.
  6. Låt potatisen ligga kvar i ugnen även om den känns klar, den blir inte förstörd.
  7. Sätt in köttet. Stek totalt i cirka 1,5 timme, det skall vara välstekt.  Vänd det efter halva tiden. Pensla köttet med marinaden några gånger under stektiden.

Kockens kommentar

I handeln finns bra barberquemarinader att köpa, oftast med god rökig smak. Bakpotatis förstörs inte av att vara länge inne i ugnen. Fyra timmar = OK! Är man sent ute kan man micra.

Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 8% av totalvikten för tjocka spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion. 

Passar till

Egen Texasmarinad

Bakad potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem