
Marinerade tjocka texasspjäll med bakad potatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 800

GBR (GI) / port: 20
Recept: 3200 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas revbensspjäll > Äts ej
Så lagas huvudkål > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (2 tim + 12 tim )
- Marinera: Salta och pensla köttet rikligt med barberquesås. Lägg i ungsäker form. Låt marinera i kylskåp i minst 12 timmar.
- Coleslaw: Strimla vitkål, grovriv morot. Blanda med majonnäs, yoghurt, vinäger. Ställ även coleslawen kallt över natt.
- Dag 2: Sätt ugn på 225°C.
- Borsta potatisen ren. Stick små hål i den och lägg den på galler i ugnen. Servera potatisen med en klick marinad. Beräkna minst 1,5 timmar upp till 4 timmar. Se recept Bakad potatis.
- Sänk värmen till 175° efter 1 timme.
- Låt potatisen ligga kvar i ugnen även om den känns klar, den blir inte förstörd.
- Sätt in köttet. Stek totalt i cirka 1,5 timme, det skall vara välstekt. Vänd det efter halva tiden. Pensla köttet med marinaden några gånger under stektiden.
Kockens kommentar
I handeln finns bra barberquemarinader att köpa, oftast med god rökig smak. Bakpotatis förstörs inte av att vara länge inne i ugnen. Fyra timmar = OK! Är man sent ute kan man micra.
Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 8% av totalvikten för tjocka spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv