
Barbecuesås Texas, grillsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 71

Kcal / portion: 66

GBR (GI) / port: 1
Recept: 329 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om grillsåser > Äts ej
Om marinering > Äts ej
Så marineras kött > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (55 min )
- Skala och finhacka lök, vitlök och selleri.
- Fräs lök, vitlök och selleri cirka 5 minuter på medelvärme tills löken är mjuk och glansig.
- Tillsätt övriga ingredienser utom vatten och låt det sjuda sakta i cirka 40 minuter.
- Tillsätt vatten till lagom konsistens. Såsen skall vara trögflytande. Smaka av.
Kockens kommentar
Passar till grillad kyckling, nöt- och giskött. Kan även användas som marinad till kött. Barbeque är allmänt ett amerikanskt begrepp för utomhusgrillning, men egentligen avser det långsam grillning på indirekt värme över träkol under lock, så att maten smaksätts av röken ("rökgrillning"). Läs mer> Om grillning.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)