Enkel barbequesås, grillsås
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 145
            Kcal / portion: 132
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 527 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 8%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om grillsåser > Äts ej
Så marineras kött > Äts ej
Om marinering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Pia, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skala och finhacka lök.
 - Bryn lök i matolja på medelvärme i cirka 5 minuter.
 - Tillsätt övriga ingredienser och lite av vattnet. Koka upp. Låt sjuda i 15 minuter.
 - Späd med vatten till lagom konsistens. Såsen skall vara trögflytande. Smaka av med salt.
 
Kockens kommentar
Passar som grillsås eller som marinad till kött.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)