
Chilispjäll med coleslaw, ugnslagade tjocka revben
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 842

GBR (GI) / port: 11
Recept: 3366 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas revbensspjäll > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim 45 min )
- Börja med potatisen om bakad potatis önskas. Se separat recept via länk nedan.
- Sätt ugnen på 175°C. Sätt in en ugnsplåt.
- Blanda salt, peppar, chili och spiskummin. Gnid in i köttet.
- Lägg köttet på den heta plåten med köttsidan nedåt. Stek i cirka 30 minuter mitt i ugnen. Vänd och stek i ytterligare 30 minuter.
- Glasera (pensla) köttet med barberquesås efter en timme i ugn. Stek 15 minuter, pensla igen och stek 15 minuter till.
- Coleslaw: Riv vitkål (t.ex. med potatisskalare), grovriv morot, samt skala och finhacka lök. Blanda allt med majonnäs, yoghurt och vinäger. Ställ kallt fram tills serveringen.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Dela majskolvarna och pensla med grillsås. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Vänd dem några gånger.
Kockens kommentar
Coleslaw kan med fördel tillredas i förväg, t.ex. dagen före, eftersom den bara blir bättre av ett dygns vila.
Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 8% av totalvikten för tjocka spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv