Chilispjäll med coleslaw, ugnslagade tjocka revben
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 117
            Kcal / portion: 842
            GBR (GI) / port: 11
Recept: 3366 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas revbensspjäll > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim 45 min )
- Börja med potatisen om bakad potatis önskas. Se separat recept via länk nedan.
 - Sätt ugnen på 175°C. Sätt in en ugnsplåt.
 - Blanda salt, peppar, chili och spiskummin. Gnid in i köttet. 
 - Lägg köttet på den heta plåten med köttsidan nedåt. Stek i cirka 30 minuter mitt i ugnen. Vänd och stek i ytterligare 30 minuter.
 - Glasera (pensla) köttet med barberquesås efter en timme i ugn. Stek 15 minuter, pensla igen och stek 15 minuter till.
 - Coleslaw: Riv vitkål (t.ex. med potatisskalare), grovriv morot, samt skala och finhacka lök. Blanda allt med majonnäs, yoghurt och vinäger. Ställ kallt fram tills serveringen.
 - Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
 - Dela majskolvarna och pensla med grillsås. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Vänd dem några gånger.
 
Kockens kommentar
Coleslaw kan med fördel tillredas i förväg, t.ex. dagen före, eftersom den bara blir bättre av ett dygns vila.
Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 8% av totalvikten för tjocka spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion. 
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv