Bakad potatis - grundrecept
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gräddfil (el. crème fraiche)

 

 

Salt (havssalt)

 

 

Kryddgrönt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bakad potatis - grundrecept

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 306

GBR (GI) / port: 38

Recept: 1225 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 333 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Gräddfil (el. crème fraiche) 0%

Salt (havssalt) %

Kryddgrönt 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Sätt ugnen till 225ºC.
  2. Borsta potatisen ren, skala den inte. Picka små hål med en gaffel, annars kan de explodera.
  3. Lägg potatis på ungsgaller. Små potatisar minst 1 timme. Större i 1,5 timme eller mer. Känn med sticka om de är klara. Förbered under tiden eventuell fyllning.
  4. Ta ut. Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att den öppnar sig.
  5. Lägg i en smörklick eller aromsmör. Salta, helst med grovt havssalt.

Kockens kommentar

Välj jämnstora bakpotatisar så blir de klara samtidigt. Var ute i god tid! Man kan börja baka en timme eller mer än tänkt. Bakad potatis förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man micra. Aluminiumfolie förlänger baktid, liksom utegrillning.

Alternativ

Hemlagat aromsmör

Bakad potatis med bacon

Bakad potatis med kräftröra

Bakad potatis med currykyckling

Bakad potatis med räkor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem