
Bakad potatis - grundrecept
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 306

GBR (GI) / port: 38
Recept: 1225 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim )
- Sätt ugnen till 225ºC.
- Borsta potatisen ren, skala den inte. Picka små hål med en gaffel, annars kan de explodera.
- Lägg potatis på ungsgaller. Små potatisar minst 1 timme. Större i 1,5 timme eller mer. Känn med sticka om de är klara. Förbered under tiden eventuell fyllning.
- Ta ut. Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att den öppnar sig.
- Lägg i en smörklick eller aromsmör. Salta, helst med grovt havssalt.
Kockens kommentar
Välj jämnstora bakpotatisar så blir de klara samtidigt. Var ute i god tid! Man kan börja baka en timme eller mer än tänkt. Bakad potatis förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man micra. Aluminiumfolie förlänger baktid, liksom utegrillning.