Bakad potatis med bacon
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 143
            Kcal / portion: 410
            GBR (GI) / port: 27
Recept: 1640 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 9%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt på ugnen på 225°C. 
 - Borsta och skölj potatisen. Skala den inte. Picka några små hål med en gaffel.
 - Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.
 - Halvera baconskivorna och stek dem knapriga i en stekpanna på hög värme i cirka 2 minuter.
 - Skär ett kryss i varje potatis. Ta ut all potatis med en sked, utan att förstöra skalet. Mosa potatisen och blanda med smör. Lägg tillbaka i potatisen och lägg bacon ovanpå.
 
Kockens kommentar
Var ute i god tid för att baka potatis! Man kan börja baka en timme eller mer tidigare än tänkt. Potatisen förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man micra. Aluminiumfolie förlänger baktiden.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.