
Aromsmör, kryddsmör
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 651

Kcal / portion: 98

GBR (GI) / port: 0
Recept: 781 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 69%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 7%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Låt matfettet bli rumsvarmt. Hacka och förbered kryddning.
- Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, stötas i mortel, eller röras en bit i taget med träslev.
- Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
- Rulla in smöret i aluminiumfolie till en stav av 5-kronas bredd. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.
- Aromsmör passar till stekt och grillat kött eller fisk, som fyllning i bakpotatis och som garnityr på kanapéer och sandwich. Läs mer > Om aromsmör.
Kockens kommentar
Mängd hackade örtbladkryddor eller torkade kryddor brukar vara 1-2 msk per 100 gram smör. Aromsmör kryddas nästan alltid med salt, peppar och citronjuice. Låt emellertid den personliga smaken få avgöra mängd och även val av smaksättare. Välj gärna krydda som redan ingår i rätten.