Bakad potatis med räkfyllning
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor med skal

400.0 

gram

Gräslök

 

 

Grillkrydda (mex-mix)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bakad potatis med räkfyllning

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 549

GBR (GI) / port: 21

Recept: 2196 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 8%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 372 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Räkor med skal 400.0 gram 10%

Gräslök 0%

Grillkrydda (mex-mix) %

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Borsta och skölj potatisen. Skala den inte. Picka några små hål med en gaffel.
  3. Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.
  4. Skala räkorna. Hacka gräslök.
  5. Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att de öppnar sig. Lägg i smörklick, crème fraiche, hackad gräslök och räkor. Toppa med grillkrydda.

Kockens kommentar

Var ute i god tid för att baka potatis! Man kan börja baka en timme eller mer tidigare än tänkt. Potatisen förstörs inte. Fyra timmar i ugnen = OK! Är man sent ute kan man micra. Aluminiumfolie förlänger baktid.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem