Surkålsvarianter av burkkål
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om surkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Surkålsvarianter av burkkål

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 264

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1054 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 6%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 283 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om surkål > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Naturell: Värm upp surkålen i lite vatten cirka 10 minuter.
  2. Surkål med kumminsmak: Skölj gärna surkålen och låt rinna av. Häll surkål, vatten, kummin och fond i en kastrull. Låt småkoka 15 minuter eller mer. Smaka av med salt. Serveras varm. Passar till fläsklägg, korv och kassler.
  3. Surkål med äpple och nötter: Låt surkålen rinna av. Grovriv äpple. Blanda surkål, äpple, gräddfil och keso. Grovhacka nötter och strö över. Serveras kall till kyckling, skinka, rostbiff.

Kockens kommentar

Surkål är billig och nyttig mat, som tillreds av vitkål som "suras" (se Hemlagad surkål), vilket tar lång tid 2-3 veckor. Enklare är det då att köpa en burk. Tack vare syrningen blir kålen lättsmält.

Surkål är nyttigt och skonsamt för magen. Kan enkelt tillagas. Läs mer > Om surkål.  

Jämför

Hemlagad surkål

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem