Svart bönröra (tillbehör)
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 105
            Kcal / portion: 227
            GBR (GI) / port: 13
Recept: 906 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 1%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 6%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Ta hälften av bönorna och häll bort spadet. Häll dessa i en kastrull och mixa till mos med en mixerstav, eller i matberedare.
 - Tillsätt resterande bönor med spad i en kastrull. Värm upp på medelvärme.
 - Skär salladslöken i tunna skivor.  Skär jalapenon i mitten och ta bort skaft, frön och skiljeväggar. Finhacka.
 - Tillsätt grönsakerna till bönorna. Smaka av med salt och peppar.
 
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)