Smörslungad brysselkål
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 122
            Kcal / portion: 125
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 499 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Skölj och rensa brysselkålen från dåliga blad. En lyxigare variant är att också ta bort de grövre mörkgröna ytterbladen.
 - Koka brysselkålen i lättsaltat vatten i 7-10 minuter (= al dente, fortfarande fasta).
 - Smält smör. Lägg brysselkålen i en skål och häll smöret över. Rör om.
 
Kockens kommentar
Slunga = något som kastas runt i speciella slungor, t.ex. tvättade grönsaker i nätkorgar för att bli av med vattnet. Smörslunga = slunga med smält smör. Detta är dock lite småsnaskigt att utföra i slunga, varför smörslungning i allmänhet avser att blanda varan med smält smör.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)