Smörslungad brysselkål
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smörslungad brysselkål

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 125

GBR (GI) / port: 1

Recept: 499 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 10%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 103 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skölj och rensa brysselkålen från dåliga blad. En lyxigare variant är att också ta bort de grövre mörkgröna ytterbladen.
  2. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten i 7-10 minuter (= al dente, fortfarande fasta).
  3. Smält smör. Lägg brysselkålen i en skål och häll smöret över. Rör om.

Kockens kommentar

Slunga = något som kastas runt i speciella slungor, t.ex. tvättade grönsaker i nätkorgar för att bli av med vattnet. Smörslunga = slunga med smält smör. Detta är dock lite småsnaskigt att utföra i slunga, varför smörslungning i allmänhet avser att blanda varan med smält smör.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem