Vinägrett och dressing är oljesåser (läs mer > Om oljesåser, oljepasta). Vinägrett består av vinäger, olja och kryddor. I handeln förekommer vinägretter, men brukar benämnas dressing. Dressing är i allmänhet en form av majonnässås (läs mer > Om majonnässåser). Det finns ett stort antal dressings att köpa i handeln, men det är också enkelt att själv tillreda en dressing. Läs mer > Om vinägrett, dressing. Dressingmix är smaksättare som blandas med olja, vinäger och annat.
SÅ ANVÄNDS VINÄGRETT OCH DRESSING
Vinägrett och dressing används mestadels som salladssås.
Förvaras kallt. Lång hållbarhet.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2017-10
Läs mer
Recept med Färdig vinägrett, dressing
Det finns 12 recept med Färdig vinägrett, dressing
-
Friterade blåmusslor med tatatorsås
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Champinjonsallad helt enkelt
Tid: 4 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Elefantöra
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk caesarsallad till maten
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grönsallad med kokt lax, lätt måltid av restmat
Tid: 12 min (+ 30 min) , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smörstekta ostron med ängssyramajonnäs
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krispig rädissallad
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Surströmmingsklämma
Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad Nicoise med tonfisk
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan