Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 952

GBR (GI) / port: 17
Recept: 3808 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Surströmming 600.0 gram 5%
Mandelpotatis 1.0 kilo 19%
Tunnbröd mjukt 16.0 skivor 41%
Tomater 4.0 styck 2%
Gul lök 1.0 styck 1%
Rödlök 1.0 styck 2%
Purjolök 1.0 styck 2%
Dill 1.0 knippe 0%
Gräddfil 2.0 dl 7%
Lingonsylt rårörda konserv 2.0 dl 9%
Vinägrett 1.0 dl 11%
Kockskolan:
Landskapsrätter > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Tvätta/borsta potatis. Hacka tomater. Skala och finhacka lök. Finhacka dill. Filéa strömmingen och skär eventuellt i bitar.
- Koka potatisen med skal i 10-12 minuter. Mandelpotatis kokar lätt sönder.
- Duka upp ingredienserna på olika fat. Låt gästerna göra egna tunnbrödsklämmor.
Surströmming .se: "Smöra tunnbrödet. Skiva potatisen tunt och lägg på brödet. Skär små bitar av den filéade surströmmingen och sprid ut i den mängd som din smak kräver. Toppa med lök. Därefter bygger du de sista delarna helt efter egen idé och egna smaker".
Kockens kommentar
Surströmming. se: "Det kommer att rinna smält smör på fingrarna. Inga problem! Det blir den totala njutningen när du slickar av fingrarna".
Surströmmingsklämma har av ICA Buffé utsetts till Ångermanlands landskapsrätt (läs mer > Landskapsrätter).
Jämför
Fler recept inom Surströmming
Liknande recept som Surströmmingsklämma
-
Surströmmingsfest - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Surströmmingsklämma
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan