Grupper inom
Bakredskap:
Bakverktyg förekommer i stor omfattning avsedda för olika ändamål, alltifrån klassisk brödkavel till specialverktyg som tortillapress. Se högerkolumnen.
Bakbord av marmor - underlättar bakarbetet.
Bakduk - som arbetsunderlag och kavling av t.ex. nougat.
Brödkavel - för att platta ut deg.
Kruskavel - räfflad brödkavel.
Degsporre - skärverktyg för deg.
Gallerskärare - degskärare för rutmönster till pajer.
Degskrapa - för att lossa deg från bakbordet.
Mördegsblandare - för att arbeta in smör i deg.
Brödpensel - för pensling av bröd med smör e.d.
Palettkniv - böjlig bred spade för utbredning av pålägg.
Pajdegstyngder - för att pajdeg skall behålla formen.
Spritsverktyg - dekorationsverktyg.
Tortillapress - press för att tillverka tortillas.
Risollpress - press för risoller (bröd med fyllning).
Baksten (pizzasten) till ugn - ger sprödare bröd.
Läs mer
Recept med Bakredskap
Det finns 116 recept med Bakredskap
-
Tunnbröd med jäst traditionellt bakat
Tid: 2 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Spritzkuchen (spritskaka), tyska munkar, German crullers
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Dacquoise-anslag, Palois-anslag marängmandelbotten
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kristyr (sockerglasyr) med äggvita
Tid: 10 min (+ 3 tim) , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Liten marsipangris
Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snögubbe i marsipan
Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tjocka tunnbröd bakat i stekpanna
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Sara Bernhardt-biskvier
Tid: 2 tim (+ 5 tim) , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Glasera med tempererad mörk choklad
Tid: 20 min (+ 20 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mariabollar, mördegsklädd chouxdeg med vaniljkräm
Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan