Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 429

Kcal / portion: 429

GBR (GI) / port: 27
Recept: 429 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 74%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Marsipan rosa } 80.0 gram 80%
Marsipan röd } 10.0 gram 10%
Marsipan vit } 10.0 gram 10%
Äggvita 0%
Kockskolan:
Om marsipan > Äts ej
Modellverktyg > Äts ej
Om marsipankonfektyr > Äts ej
Så färgas marsipan > Äts ej
Skapat av: kryddan
Kock: Kockskolan
Tillagning
Film: Se Camilla Eriksson skapa grisen, klicka på "Camilla" under bilden.- Verktyg: När man formar marsipan är det bra om man har olika verktyg att arbeta med. Det finns enkla sådan att köpa där man köper bakutrustning (se > Modellverktyg). I brist på sådana får man använda pennor, knivar och annat som finns till hands.
- Färga marsipan, se > Så färgas marsipan.
- Knåda marsipanen mjuk och rulla homogena bollar släta och blanka. För en tvärhand hög gris behövs 1 cirka 4 centimeter bred boll till kropp, 1 hälften så bred till huvud och 4 stycken lillfingertjocka små kulor till armar och fötter, samt en liten klutt till öron och knorr.
- Äggvita kan ändvänds som klister att fästa delarna samman.
- Kroppen: Forma kroppen lätt päronformad. Gör en randmarkering mellan skinkorna. Ställ den platt och stadigt rakt upp på bordet och platta till toppen. Pricka en liten navel.
- Huvudet: Skär av en bit av kulan så att ytan blir lika stor som toppen på kroppen. Klistra fast den. Platta till en liten boll till en "knapp" och fäst den som tryne. Gör två näshål. Sätt dit två små vita prickar som ögonvitor och en mörk prick som pupill.
- Fötter: Rulla två bollar till avsmalnande koner. Platt ut den spetsiga änden. Den tjockare lätt spetsiga änden snittas på mitten till klövar. Fäst de platta ändarna under grisen.
- Armar: Rulla koniska armar och snitta den tjockare delen till klövar. Fäst på grisen.
- Öron och knorr: Forma två små droppar och platta till dem till spetsiga öron. Rakskär huvudsidan. Gör en randmarkering i mitten. Tryck fast dem med spetsig verktyg som samtidigt ger öronhål. Lämna plats för luva om sådan görs. Rulla en smal sträng och vrid den till en knorr. Tryck fast.
- Luva: Forma en liten kon av röd marsipan. Gör en tunn sträng av vit marsipan och fäst den runt luvans nederkant. Böj toppen lätt nedåt och fäst en liten vit i kula i änden. Sätt dit luvan.
- Avsluta med att göra kinderna rosiga med hjälp av pensel och lite röd karamellfärg.
Kockens kommentar
Se mer av Camillas fina marsipanfigurer på hennes hemsida > enkonditorsbekännelse.seAlternativ
Fler recept inom Marsipan
Liknande recept som Liten marsipangris
-
Hemlagad marsipan, marsipanros
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Forma marsipanrosor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marsipanfrukt
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Choklad och marsipanfigurer
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marsipanspöket Laban
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Nybergs Konditori
-
Liten marsipangris
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stor marsipangris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snögubbe i marsipan
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Julmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia