Forma marsipanrosor

Foto: Film: Land, Marsipanros

Forma marsipanrosor

Lägg till ingredienser

Antal rosor: 4

Marsipan röd }

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om marsipan >

 

 

Om marsipankonfektyr >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 429

Kcal / portion: 214

GBR (GI) / port: 20

Recept: 858 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 74%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 50 gram)

Ingredienser

Visa:

Marsipan röd } 200.0 gram 100%

 

Kockskolan:

Om marsipan > Äts ej

Om marsipankonfektyr > Äts ej

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Land" under bilden.

  1. Rulla ut marsipanen till en korv tjock som en tumme.
  2. Skär den i  centimeterstora bitar.
  3. Rulla bitarna till släta kulor. Det går åt 9 kulor till en ros.
  4. Lägg bollarna i en plastpåse eller mellan plastfilm.
  5. Tryck ut degen med tummen till ett sluttande plan, som är tjock i ena änden och tunn i den andra. Se filmen.
  6. Rulla ihop det första bladet till blomkärna. Bygg på med blad omlott utanpå och vinkla försiktigt ut kronbladen.
  7. Skär av överflödig massa i botten och så att rosen kan stå upprätt.

Kockens kommentar

Man kan göra marsipanrosor på lite olika sätt. Se ett alternativ enligt nedan. Läs mer, klicka på > Om marsipan. Där finns också fler filmer.

Alternativ

Hemlagad marsipan, marsipanrosor

Fler recept inom Marsipan

Liknande recept som Forma marsipanrosor