Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 429

Kcal / portion: 214

GBR (GI) / port: 20
Recept: 858 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 74%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Marsipan röd } 200.0 gram 100%
Kockskolan:
Om marsipan > Äts ej
Om marsipankonfektyr > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Land" under bilden.
- Rulla ut marsipanen till en korv tjock som en tumme.
- Skär den i centimeterstora bitar.
- Rulla bitarna till släta kulor. Det går åt 9 kulor till en ros.
- Lägg bollarna i en plastpåse eller mellan plastfilm.
- Tryck ut degen med tummen till ett sluttande plan, som är tjock i ena änden och tunn i den andra. Se filmen.
- Rulla ihop det första bladet till blomkärna. Bygg på med blad omlott utanpå och vinkla försiktigt ut kronbladen.
- Skär av överflödig massa i botten och så att rosen kan stå upprätt.
Kockens kommentar
Man kan göra marsipanrosor på lite olika sätt. Se ett alternativ enligt nedan. Läs mer, klicka på > Om marsipan. Där finns också fler filmer.Alternativ
Fler recept inom Marsipan
Liknande recept som Forma marsipanrosor
-
Hemlagad marsipan, marsipanros
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Forma marsipanrosor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marsipanfrukt
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Choklad och marsipanfigurer
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marsipanspöket Laban
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Nybergs Konditori
-
Liten marsipangris
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stor marsipangris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snögubbe i marsipan
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Julmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia