Marsipanspöket Laban

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Marsipanspöket Laban

Lägg till ingredienser

Antal spöken: 4

Marsipan vit }

400.0 

gram

Strössel

 

 

Pudersocker

 

 

 

Kockskolan:

 

Om marsipan >

 

 

Om marsipankonfektyr >

 

 

Så färgas marsipan >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 445

Kcal / portion: 445

GBR (GI) / port: 35

Recept: 1780 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 17%

Kolhydrater: 63%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 100 gram)

Ingredienser

Visa:

Marsipan vit } 400.0 gram 96%

Strössel 0%

Pudersocker 0%

 

Kockskolan:

Om marsipan > Äts ej

Om marsipankonfektyr > Äts ej

Så färgas marsipan > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Hemgjord marsipan: Arbeta samman mandelmassa, smör, vatten och vitt färgämne till smidig massa. Använd potatismjöl till arbetsytan.
  2. Forma en 3 centimeter hög klump av marsipan.
  3. Kalva ut marsipan till en 5x5 cm tunnt "skynke". Vecka den över klumpen.
  4. Fäst ögon av strössel och strö över pudersocker.

Kockens kommentar

Vitt färgämne kan vara svårt att få tag på. Alternativt be att få köpa vit marsipan i bageriet. Allra enklast är att köpa färdiga spöken, t.ex. på Nyberg Konditori Upplandsgatan 26/Kungstensgatan. Se filmer om marsipanfigurer, klicka på > Om marsipan.

Fler recept inom Marsipan

Liknande recept som Marsipanspöket Laban