Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 445

Kcal / portion: 445

GBR (GI) / port: 35
Recept: 1780 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 17%
Kolhydrater: 63%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Marsipan vit } 400.0 gram 96%
Strössel 0%
Pudersocker 0%
Kockskolan:
Om marsipan > Äts ej
Om marsipankonfektyr > Äts ej
Så färgas marsipan > Äts ej
Kock: Nybergs Konditori
Tillagning (20 min )
- Hemgjord marsipan: Arbeta samman mandelmassa, smör, vatten och vitt färgämne till smidig massa. Använd potatismjöl till arbetsytan.
- Forma en 3 centimeter hög klump av marsipan.
- Kalva ut marsipan till en 5x5 cm tunnt "skynke". Vecka den över klumpen.
- Fäst ögon av strössel och strö över pudersocker.
Kockens kommentar
Vitt färgämne kan vara svårt att få tag på. Alternativt be att få köpa vit marsipan i bageriet. Allra enklast är att köpa färdiga spöken, t.ex. på Nyberg Konditori Upplandsgatan 26/Kungstensgatan. Se filmer om marsipanfigurer, klicka på > Om marsipan.
Fler recept inom Marsipan
Liknande recept som Marsipanspöket Laban
-
Hemlagad marsipan, marsipanros
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Forma marsipanrosor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marsipanfrukt
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Choklad och marsipanfigurer
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marsipanspöket Laban
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Nybergs Konditori
-
Liten marsipangris
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stor marsipangris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snögubbe i marsipan
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Julmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia