Lägg till ingredienser

Satser: 1

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Vatten

1.5 

dl

Vetemjöl

1.5 

dl

Sötmandelkärna

300.0 

gram

Bittermandel

10.0 

styck

Florsocker

700.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Mörk choklad

150.0 

gram

Valnötskärnor

 

 

Karamellfärg röd

 

 

Karamellfärg grön

 

 

Strössel

 

 

 

Kockskolan:

 

Om marsipan >

 

 

Om marsipankonfektyr >

 

 

Så färgas marsipan >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 6213

GBR (GI) / port: 238

Recept: 6213 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 17%

Kolhydrater: 62%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 1451 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 50.0 gram 6%

Vatten 1.5 dl 0%

Vetemjöl 1.5 dl 5%

Sötmandelkärna 300.0 gram 29%

Bittermandel 10.0 styck 1%

Florsocker 700.0 gram 46%

 

Tillbehör:

Mörk choklad 150.0 gram 13%

Valnötskärnor 0%

Karamellfärg röd 0%

Karamellfärg grön 0%

Strössel 0%

 

Kockskolan:

Om marsipan > Äts ej

Om marsipankonfektyr > Äts ej

Så färgas marsipan > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (40 min + 1 tim )

  1. Smält smör och vispa i mjöl och vatten. Värm blandningen på lägsta värme tills massan släpper kastrullen.
  2. Skålla söt- och bittermandlarna i kokande vatten ca 1 minut. Häll dem i ett durkslag och snoppa av skalet. Lägg i en skål och låt de torka och bli kalla, annars blir marsipanen grov.
  3. Mal nötterna i en nötkvarn eller kör dem i mixer. Lägg alla ingredienser i en mixern och mixa till en fast deg. Tillsätt lite extra florsocker om degen är för kladdig.
  4. Dela upp degen i delar och färga den ena med grön karamellfärg och färga med karamellfärg. Läs mer > Så färgas marsipan.
  5. Forma marsipanen till figurer eller limpor. Pensla med smält choklad och dekorera med nötter eller strössel.

Kockens kommentar

Marsipanen förvaras i förslutna burkar eller plastpåsar i kylskåp. Håller sig i kylskåp i cirka 1 månad. Smält choklad i vattenbad. Koka upp vatten och ställ en djup tallrik över. Smält chokladen i tallriken. Se filmer om marsipanfigurer, klicka på > Om marsipan.

Fler recept inom Marsipan

Liknande recept som Julmarsipan