Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 1553

GBR (GI) / port: 59
Recept: 6213 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 17%
Kolhydrater: 62%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör normalsaltat 50.0 gram 6%
Vatten 1.5 dl 0%
Vetemjöl 1.5 dl 5%
Sötmandelkärna 300.0 gram 29%
Bittermandel 10.0 styck 1%
Florsocker 700.0 gram 46%
Tillbehör:
Mörk choklad 150.0 gram 13%
Kockskolan:
Om marsipan > Äts ej
Om marsipankonfektyr > Äts ej
Så färgas marsipan > Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Smält smör och vispa i mjöl och vatten. Värm blandningen på lägsta värme tills massan släpper kastrullen.
- Skålla söt- och bittermandlarna i kokande vatten ca 1 minut. Häll dem i ett durkslag och snoppa av skalet. Lägg i en skål och låt de torka och bli kalla, annars blir marsipanen grov.
- Mal nötterna i en nötkvarn eller kör dem i mixer. Lägg alla ingredienser i en mixern och mixa till en fast deg. Tillsätt lite extra florsocker om degen är för kladdig. Färga med gul karamellfärg.
- Forma marsipanen till figurer eller limpor. Doppa i smält choklad.
Kockens kommentar
Marsipanen förvaras i förslutna burkar eller plastpåsar i kylskåp. Håller sig i kylskåp i ca 1 månad. Smält choklad i vattenbad. Koka upp vatten och ställ en djup tallrik över. Smält chokladen i tallriken. Se filmer om marsipanfigurer, klicka på > Om marsipan.
Fler recept inom Marsipan
Liknande recept som Påskmarsipan
-
Hemlagad marsipan, marsipanros
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Forma marsipanrosor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marsipanfrukt
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Choklad och marsipanfigurer
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marsipanspöket Laban
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Nybergs Konditori
-
Liten marsipangris
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stor marsipangris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snögubbe i marsipan
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Julmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia