Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 429

Kcal / portion: 408

GBR (GI) / port: 22
Recept: 408 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 74%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Marsipan vit } 70.0 gram 74%
Marsipan gul } 5.0 gram 5%
Marsipan grön } 10.0 gram 11%
Marsipan röd } 10.0 gram 11%
Strössel 0%
Äggvita 0%
Kockskolan:
Om marsipan > Äts ej
Modellverktyg > Äts ej
Så färgas marsipan > Äts ej
Om marsipankonfektyr > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Film: Se Camilla Eriksson skapa grisen, klicka på "Camilla" under bilden.- Verktyg: När man formar marsipan är det bra om man har olika verktyg att arbeta med. Det finns enkla sådan att köpa där man köper bakutrustning (se > Modellverktyg). I brist på sådana får man använda pennor, knivar och annat som finns till hands.
- Färga marsipan, se > Så färgas marsipan.
- Äggvita kan ändvänds som klister att fästa delarna samman.
- Knåda marsipanen mjuk och rulla två homogena bollar slät och blank. En till kroppen cirka 4 centimeter tjock (50 gram) och en mindre till huvud (20 gram). Dubbla mängderna om stor snögubbe önskas.
- Kropp: Ställ den stora bollen platt mot bordet. Platta lätt till toppen. Skär av en bit av den lilla bollen och fäst den ovanpå den stora med lite äggvita eller vatten.
- Kroppsdelar: Markera en mun. Forma en liten gul morot och fäst den som näsa. Fäst strösselkulor som ögon och knappar på kroppen.
- Mössa: Forma grön marsipan till en rund liten platta. Tryck den på huvudet. Forma också en smal grön sträng och lägg runt mösskanten. Gör 5 små bollar av vit marsipan och placera dem i en pyramid på mössan.
- Halsduk: Pressa röd marsipan i en vitlökspress. Foga samman dubbla par och lägg runt halsen som halsduk och ytterligare ett par i knut som hängande ände.
- Vantar: Forma två små kulor av grön marsipan. Platta till dem något och skär ett snitt markerande tumme. Fäst dem på snögubben.
Kockens kommentar
Se mer av Camillas fina marsipanfigurer på hennes hemsida > enkonditorsbekännelse.seFler recept inom Marsipan
Liknande recept som Snögubbe i marsipan
-
Hemlagad marsipan, marsipanros
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Forma marsipanrosor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marsipanfrukt
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Choklad och marsipanfigurer
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Marsipanspöket Laban
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Nybergs Konditori
-
Liten marsipangris
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stor marsipangris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snögubbe i marsipan
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Julmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia