Asiagurka (vit slanggurka)

Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Asiagurka

(asiegurka, vit slanggurka)

Asiagurka är en variant av vanlig slanggurka med mörkgrönt skal. Asiagurkan är större och korttjockare med gulgrönt skal. Den är populär i Danmark, men sällsynt förekommande i Sverige.

  • Vikt: Vanligen 0,5-1 kilo eller mer.
  • Karaktär och smak: En fin asiagurka skall mild smak, men de kan också vara bitter. Syltad är den milt syrlig och mindre söt än svensk konserverad ättiksgurka, mer finstämd. Ett bra smakalternativ som kan rekommenderas.
  • Alternativ vara: Inlagd slanggurka i ättikslag. Se recept > Inlagd ättiskgurka.
  • Försäljning: Sällsynt förekommande i svenska butiker, kan förekomma syltad.
  • Förvaring: Förvaras som annan slanggurka, bäst vid +12°C.  


ANVÄNDNING


Asiagurkor används vanligtvis inlagd som tillbehör till mat eller som smörgåsgurka, på samma sätt som inlagd ättiksgurka. Passar bra till kötträtter och stekar av olika slag. Se recept > Hemsyltad asiagurka.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-02

Läs mer

Gurkor

Recept med Asiagurka

Det finns 1 recept med Asiagurka