Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Ugnslagade köttfärsrätter
(Om köttfärslimpa, köttfärspaj, Om kålpudding, köttfärsgratänger)
baked minced meat 1. meat loaf 2. cabbage pudding 3. minced beef pie 4. ground meat gratin
viande hachée au four 1. pain de viande hachée 2. chou farci 3. tourte viande hachée 4. gratin viande hachée
carne macinata al forno 1. polpettone 2. cavolo budino (?) 3. torta di carne macinata 4. gratin di carne tritata/macinata
gebackenes Hackfleisch 1. Hackbraten 2. Kohlpudding 3. Kohlpudding 4. Hackfleisch gratin
carne picada al horno 1. pastel de carne picada 2. budín de repollo 3. pasteles de carne 4. carne picada gratinada
- Köttfärslimpa (fr. pain de viande hachée) är en avlångt formad, ganska fast köttfärssmet tillagad i ugn. Se recept > Köttfärslimpa.
- Kålpudding (fr. chou farci = färserad kål) är ugnslagad köttfärs varvat med vitkål. Se recept > Kålpudding.
- Köttfärspaj (fr. tourte viande hachée) är köttfärsblandning i eller omsluten av en pajdeg. Se recept > Köttfärspaj. Andra länders köttfärspajer se > Om cottage pie med flera.
- Köttfärsgratänger (fr. gratin viande hachée) kan vara allehanda rätter med köttförs tillagad i ugn till exempel moussaka (se recept > Moussaka) som är ugnslagad köttfärsröra blandat med aubergine och ostsås. En annan är lasagne som är färs blandat med pastaplatter (se respektive recept).
- Färsfyllda grönsaker till exempel paprika, tomat, zucchini och lök, ja även svamp och äpple som gratineras i ugn. Se recept > Köttfärs i ugn, grilla.
- Färsfyllt bröd: Färs används på många andra sätt till exempel i bröd som ugnslags i form av piroger ( läs mer > Om piroger), tortillas (läs mer > Så tillagas tacos) och liknande.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-10
Läs mer
Recept med Ugnslagade köttfärsrätter
Det finns 14 recept med Ugnslagade köttfärsrätter
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Färsfyllda gratinerade rispaprikor
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfärs - grundrecept
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki
Tid: 40 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Färsfyllda tomater på rårisbädd
Tid: 35 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färsfylld zucchini med keso
Tid: 25 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärspaj
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Paprika moussaka med rå morotssallad
Tid: 40 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan