Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 523

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2091 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Zucchini 2.0 st stora 6%
Köttfärs, helst nötfärs 700.0 gram 61%
Blekselleri 1.0 stjälk 0%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kvarg naturell 4% fett 250.0 gram 11%
Timjan 1.0 msk 0%
Bacon som lättsteks } 140.0 gram 19%
Kockskolan:
Så ugnslagas grönsaker > Äts ej
Om ugnslagad köttfärs > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Halvera zucchini på längden. Gröp ut det mesta av köttet med en sked. Hacka köttet. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka selleri. Strimla bacon.
- Lättstek bacon i het stekpanna.
- Sänk värmen och fräs lök och vitlök på medelvärme utan att bränna. Tillsätt köttfärs och finfördela med trägaffel eller slev. Stek tills allt kött fått färg.
- Blanda in zucchiniköttet och bacon. Låt allt steka cirka 5 minuter. Krydda med timjan, salt och peppar.
- Fördela köttfärsröran i zucchiniskalen. Fördela keso över.
- Ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
Kockens kommentar
I det här fallet fungerar zucchiniskalen som vackra serveringsskålar. Ställ in skalen i ugnen 10-15 minuter och låt dem bli mjuka så är de också ätbara.Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Färsfylld zucchini med keso
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan