För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Färsfyllda gratinerade rispaprikor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Paprika färsk

4.0 

st stora

Olivolja till stekning

4.0 

msk

 

Ris:

 

Långkornigt ris

1.5 

dl

Gul lök

0.5 

st stor

Saffran

1.0 

förp.

Vatten

3.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

1.5 

msk

 

Köttfärs:

 

Köttfärs (blandfärs)

300.0 

gram

Gul lök

0.5 

st stor

Hårdost lagrad, riven

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om ugnslagad köttfärs >

 

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 513

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2052 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 493 gram)

Ingredienser

Visa:

Paprika färsk 4.0 st stora 8%

Olivolja till stekning 4.0 msk 22%

 

Ris:

Långkornigt ris 1.5 dl 22%

Gul lök 0.5 st stor 2%

Saffran 1.0 förp. 0%

Vatten 3.0 dl 0%

Kalvfond koncentrerad 1.5 msk 2%

 

Köttfärs:

Köttfärs (blandfärs) 300.0 gram 28%

Gul lök 0.5 st stor 2%

Hårdost lagrad, riven 2.0 dl 15%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om ugnslagad köttfärs > Äts ej

Så lagas ris > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skala och finhacka lök. Fräs den glansig i olja på medelvärme några minuter utan att bränna. Ta ur.
  2. Ris: Fräs riset glansigt i olja några minuter utan att bränna. Rör om.
  3. Tillsätt hälften av löken, vatten, fond och saffran. Sjud riset under lock på medellåg värme enligt anvisning på förpackning, cirka 20 minuter. 
  4. Paprika: Dela paprika på längden. Ta bort vitt innanmäte och kärnor. Lägg paprikan i lättsaltat kokande vatten i 4 minuter. Tag ur och låt rinna av.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Färs: Bryn färs i olja på medelhög värme. Smula sönder färsen med en trägaffel. Tillsätt resten av löken, salt och peppar.
  7. Riv ost. Blanda färs med ris och fyll paprikorna. Lägg dem i smord ugnsform. Strö över ost.
  8. Gratinera i ugn cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Utan ris: Öka köttmängden något och använd även löken som ingick i riset.

Med svamp eller grönsaker: Ersätt riset med hackad stekt svamp, eller med frästa grönsaker.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Färsfyllda gratinerade rispaprikor