Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 609

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2437 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 8%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Paprika röd 4.0 styck 6%
Olivolja 2.0 msk 9%
Nötfärs 500.0 gram 37%
Parmesan 100.0 gram 15%
Basilika 0.5 kruka 0%
Tomatsås:
Kvisttomater 2.0 st stora 2%
Sambal badjak } 0.5 tsk 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Sallad:
Morot 4.0 styck 6%
Smålök 3.0 styck 2%
Pinjenötter 40.0 gram 11%
Olivolja 2.0 msk 9%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Kockskolan:
Om ugnslagad köttfärs > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Tomatsås: Skala vitlök. Klyfta tomater. Lägg vitlök, tomater och sambal i en matberedare. Mixa väl.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Ringla olivolja i en ugnssäker form. Dela paprikan på längden. Ta bort det vita. Lägg i formen. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
- Skala morötter och skiva tunt på snedden. Skala och finhacka lök.
- Torrosta (stek utan fett) pinjenötterna i en panna på medelhög värme några minuter. Rör om så att nötterna inte bränns vid.
- Blanda salladsingredienserna med olja och pressa citron över.
- Blanda färs med tomatsås. Peppra och salta. Riv parmesan.
- Ta ut paprikan ur ugnen. Lägg färs i paprikan, sedan basilikablad och toppa med riven ost. Lägg en paprikahalva ovanpå, sedan färs och basilika igen. Sätt in i ugn i 15 minuter.
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Paprika moussaka med rå morotssallad
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan