För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Paprika moussaka med rå morotssallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Paprika röd

4.0 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Nötfärs

500.0 

gram

Parmesan

100.0 

gram

Basilika

0.5 

kruka

 

Tomatsås:

 

Kvisttomater

2.0 

st stora

Sambal badjak }

0.5 

tsk

el. sambal oelek }

 

 

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

 

Sallad:

 

Morot

4.0 

styck

Sticklök, smålök

3.0 

styck

Pinjenötter

40.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Citron (juice+kött)

0.5 

styck

 

Kockskolan:

 

Om ugnslagad köttfärs >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 599

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2395 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 9%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 482 gram)

Ingredienser

Visa:

Paprika röd 4.0 styck 6%

Olivolja 2.0 msk 9%

Nötfärs 500.0 gram 38%

Parmesan 100.0 gram 15%

Basilika 0.5 kruka 0%

 

Tomatsås:

Kvisttomater 2.0 st stora 2%

Sambal badjak } 0.5 tsk 0%

el. sambal oelek } 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

 

Sallad:

Morot 4.0 styck 6%

Sticklök, smålök 3.0 styck 3%

Pinjenötter 40.0 gram 11%

Olivolja 2.0 msk 9%

Citron (juice+kött) 0.5 styck 1%

 

Kockskolan:

Om ugnslagad köttfärs > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Tomatsås: Skala vitlök. Klyfta tomater. Lägg vitlök, tomater och sambal i en matberedare. Mixa väl.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Ringla olivolja i en ugnssäker form. Dela paprikan på längden. Ta bort det vita. Lägg i formen. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
  4. Skala morötter och skiva tunt på snedden. Skala och finhacka lök.
  5. Torrosta (stek utan fett) pinjenötterna i en panna på medelhög värme några minuter. Rör om så att nötterna inte bränns vid.
  6. Blanda salladsingredienserna med olja och pressa citron över.
  7. Blanda färs med tomatsås. Peppra och salta. Riv parmesan.
  8. Ta ut paprikan ur ugnen. Lägg färs i paprikan, sedan basilikablad och toppa med riven ost. Lägg en paprikahalva ovanpå, sedan färs och basilika igen. Sätt in i ugn i 15 minuter.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Paprika moussaka med rå morotssallad