
Fläderinkokt regnbåge (regnbågslax) med citrusyoghurt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 528

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2113 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om inkokning, aladåb > Äts ej
Så lagas regnbåge > Äts ej
Om kort spad > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (20 min + 2 tim )
- Sätt ugnen på 100°C.
- Skala och skiva rödlök. Riv skal från citron.
- Koka upp vatten. Pressa i citronen. Lägg fläder i en ugnsfast form. Placera fisken på. Slå på den varma vätskan. Lägg i rödlök. Sätt in i ugnen och låt stå i 5-8 minuter. Tag ut och låt kallna i lagen.
- Tillbehör: Riv skal på citron. Blanda med yoghurt. Smaka av med salt och lite peppar.
- Lägg upp fisken på fat. Klicka ut lite yoghurt. Garnera med rödlöksringar och dillvippor.
Kockens kommentar
Fisken passar utmärkt på ett buffébord. Regnbågslax tillagas på samma sätt som vanlig lax (läs mer > klicka på ingrediensen). Läs mer om inkokning fisk > Så inkokas fisk.Inkokt innebär att något kokats i smakrikt spad och serveras kall. Serverad i spad som stelnat till gelé är det en "aladåb". Läs mer > Om inkokning, aladåb.
Inkokt fisk (utan gelé) kokas vanligtvis i syrligt smakrikt spad, som kan bestå av vin, vinäger, ättika och liknande. Under kort koktid som för fisk hinner inte smaksättare avge någon större mängd smak och därmed smaksätts inte fisken tillräckligt. För starkare smaksättning kan först tillreda ett så kallat "kort spad" (ej i detta recept), som fisken sedan kokas i (läs mer > Om kort spad). Se alternativ via länk nedan.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)