Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäs
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så inkokas fisk >

 

 

Om inkokning, aladåb >

 

 

Om kort spad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäs

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 351

Kcal / portion: 528

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2114 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 33%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 150 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så inkokas fisk > Äts ej

Om inkokning, aladåb > Äts ej

Om kort spad > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (24 tim )

  1. Skär laxen i portionsbitar. Lägg i en låg vid panna.
  2. Koka upp ingredienserna till lagen. Slå över laxen. Sätt pannan på spisen på svag värme. Stick in en termometer. Värm till innertemperatur 45°C.
  3. Ta av pannan från värmen och låt fisken kallna i lagen.
  4. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
  5. Servera.

Kockens kommentar

Passar som förrätt eller på smörgåsbordet.

Inkokt innebär att något kokats i smakrikt spad och serveras kall. Serverad i spad som stelnat till gelé är det en "aladåb". Läs mer > Om inkokning, aladåb.

Inkokt fisk (utan gelé) kokas vanligtvis i syrligt smakrikt spad, som kan bestå av vin, vinäger, ättika och liknande. Under kort koktid som för fisk hinner inte smaksättare avge någon större mängd smak och därmed smaksätts inte fisken tillräckligt. För starkare smaksättning kan först tillreda ett så kallat "kort spad" (ej i detta recept), som fisken sedan kokas i (läs mer > Om kort spad). Se alternativ via länk nedan.

Alternativ

Kall inkokt lax

Fläderinkokt regnbåge

Glögginkokt lax

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem