Ciderinkokt lax med äppelyoghurt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så inkokas fisk >

 

 

Om inkokning, aladåb >

 

 

Om kort spad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ciderinkokt lax med äppelyoghurt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 391

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1564 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 301 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så inkokas fisk > Äts ej

Om inkokning, aladåb > Äts ej

Om kort spad > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 24 tim )

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Lägg lax i en form bara något större än laxen. Skala och klyfta lök. Koka upp ingredienserna till lagen. Slå lagen över laxen.
  3. Täck formen med folie. Stick in en termometer till mitten av laxen. Sätt in i ugnen till inner­temperaturen är cirka 48 grader. Tag ut och låt kallna i lagen. Låt ligga kallt över natten.
  4. Ta upp laxen från lagen. Skär äpplen, de som inte ska vara i såsen, i klyftor och koka upp i lagen.
  5. Sås: Skala äpple till såsen lite slarvigt. Riv på ett rivjärn. Blanda med yoghurt. Riv i citronskal. Blanda och låt stå i minst 20 minuter.
  6. Servera lax, äpplen och sås med nykokt färskpotatis.

Kockens kommentar

Inkokt innebär att något kokats i smakrikt spad och serveras kall. Serverad i spad som stelnat till gelé är det en "aladåb". Läs mer > Om inkokning, aladåb.

Inkokt fisk (utan gelé) kokas vanligtvis i syrligt smakrikt spad, som kan bestå av vin, vinäger, ättika och liknande. Under kort koktid som för fisk hinner inte smaksättare avge någon större mängd smak och därmed smaksätts inte fisken tillräckligt. För starkare smaksättning kan först tillreda ett så kallat "kort spad" (ej i detta recept), som fisken sedan kokas i (läs mer > Om kort spad). Se alternativ via länk nedan.

Alternativ

Annes inkokta sommarlax

Inkokt strömming

Fläderinkokt regnbåge

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem