Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 50

Kcal / portion: 139

GBR (GI) / port: 7
Recept: 696 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så inkokas fisk > Äts ej
Om inkokning, aladåb > Äts ej
Läs om Tore Wretman > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Tore Wretman
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Rensa strömmingen och ta bort ryggbenet. Skölj och låt torka.
- Salta strömmingen och strö på lite finklippt dill på köttsidan.
- Koka ihop lagen.
- Rulla ihop fisken med skinnsidan utåt. Lägg dem skavfötters i en eldfast form.
- Slå över den heta lagen och låt koka sakta i 5 minuter.
- Låt strömmingen kallna i lagen, gärna över natt. Rätten serveras kall.
- Koka potatis, helst färsk dillpotatis.
Kockens kommentar
Klassiskt alternativ med ryggbenet kvar. Koka upp en lag av vatten, salt och rikligt med dillstjälkar och dillkvistar. Lägg i urtagna, sköljda och saltade strömmingar. Koka långsamt i 5-6 minuter. Låt kallna i spad utan lock. Läs mer om inkokning fisk > Så inkokas fisk.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)