Inkokt strömming
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 5

Så inkokas fisk >

 

 

Om inkokning, aladåb >

 

 

Läs om Tore Wretman >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Inkokt strömming

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 50

Kcal / portion: 139

GBR (GI) / port: 7

Recept: 696 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 281 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så inkokas fisk > Äts ej

Om inkokning, aladåb > Äts ej

Läs om Tore Wretman > Äts ej

...

Skapat av
Tore Wretman

Tillagning (30 min + 24 tim )

  1. Rensa strömmingen och ta bort ryggbenet. Skölj och låt torka.
  2. Salta strömmingen och strö på lite finklippt dill på köttsidan.
  3. Koka ihop lagen.
  4. Rulla ihop fisken med skinnsidan utåt. Lägg dem skavfötters i en eldfast form.
  5. Slå över den heta lagen och låt koka sakta i 5 minuter.
  6. Låt strömmingen kallna i lagen, gärna över natt. Rätten serveras kall.
  7. Koka potatis, helst färsk dillpotatis.

Kockens kommentar

Klassiskt alternativ med ryggbenet kvar. Koka upp en lag av vatten, salt och rikligt med dillstjälkar och dillkvistar. Lägg i urtagna, sköljda och saltade strömmingar. Koka långsamt i 5-6 minuter. Låt kallna i spad utan lock. Läs mer om inkokning fisk > Så inkokas fisk.

Alternativ

Kall inkokt lax

Klassisk inkokt makrill

Annes inkokta sommarlax

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem