
Klassisk inkokt makrill, kokt makrill
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 953

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3811 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 18%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 2 tim )
- Skär fisken i 3-4 centimeter tjocka skivor. Ställ dem tätt bredvid varandra i en kastrull så att de behåller formen.
- Koka upp lag och slå den över så att det täcker fisken.
- Låt fisken sjuda cirka 10 minuter tills fenorna lätt lossnar, varefter fisken får kallna i sitt spad.
- Vispa upp crème fraiche så att den blir fast. Blanda ner senap och smaka av.
- Skala och koka potatis.
Kockens kommentar
Inkokt (= kall) makrill var förr vanligt på smörgåsbordet. Fisken kan också ätas varm, då gärna med pepparrotssås (vit grundsås med riven pepparrot). Skarpsås är ett annat klassiskt tillbehör (se recept via länk nedan). Makrill kan också tillredas som aladåb (kall i stelnad gelé). Läs mer > Inkokning, aladåb.Passar till
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)