Klassisk inkokt makrill, kokt makrill
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om inkokning, aladåb >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klassisk inkokt makrill, kokt makrill

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 226

Kcal / portion: 953

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3811 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 18%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 421 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om inkokning, aladåb > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 2 tim )

  1. Skär fisken i 3-4 centimeter tjocka skivor. Ställ dem tätt bredvid varandra i en kastrull så att de behåller formen.
  2. Koka upp lag och slå den över så att det täcker fisken.
  3. Låt fisken sjuda cirka 10 minuter tills fenorna lätt lossnar, varefter fisken får kallna i sitt spad.
  4. Vispa upp crème fraiche så att den blir fast. Blanda ner senap och smaka av.
  5. Skala och koka potatis.

Kockens kommentar

Inkokt (= kall) makrill var förr vanligt på smörgås­bordet. Fisken kan också ätas varm, då gärna med pepparrotssås (vit grundsås med riven pepparrot). Skarpsås är ett annat klassiskt tillbehör (se recept via länk nedan). Makrill kan också tillredas som aladåb (kall i stelnad gelé). Läs mer > Inkokning, aladåb.

Passar till

Skarpsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem