
Annes i ättika inkokta sommarlax
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1810 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 13%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så inkokas fisk > Äts ej
Om inkokning, aladåb > Äts ej
Om kort spad > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Koka upp lagingredienserna i en kastrull. Låt sjuda några minuter.
- Rensa fisken fri från ben och skinn. Skär i portionsbitar.
- Lägg ner bitarna i lagen. Dra av kastrullen från plattan. Låt stå i 20 minuter. Ta ur fisken, lägg upp på fat.
Kockens kommentar
Att koka fisk i ättikslag är klassisk svensk sommarmat.Inkokt innebär att något kokats i smakrikt spad och serveras kall. Serverad i spad som stelnat till gelé är det en "aladåb". Läs mer > Om inkokning, aladåb.
Inkokt fisk (utan gelé) kokas vanligtvis i syrligt smakrikt spad, som kan bestå av vin, vinäger, ättika och liknande. Under kort koktid som för fisk hinner inte smaksättare avge någon större mängd smak och därmed smaksätts inte fisken tillräckligt. För starkare smaksättning kan först tillreda ett så kallat "kort spad" (ej i detta recept), som fisken sedan kokas i (läs mer > Om kort spad). Se alternativ via länk nedan.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)