Annes i ättika inkokta sommarlax
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så inkokas fisk >

 

 

Om inkokning, aladåb >

 

 

Om kort spad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Annes i ättika inkokta sommarlax

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1810 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 20%

Fett: 13%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 225 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så inkokas fisk > Äts ej

Om inkokning, aladåb > Äts ej

Om kort spad > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Koka upp lagingredienserna i en kastrull. Låt sjuda några minuter.
  2. Rensa fisken fri från ben och skinn. Skär i portionsbitar.
  3. Lägg ner bitarna i lagen. Dra av kastrullen från plattan. Låt stå i 20 minuter. Ta ur fisken, lägg upp på fat.

Kockens kommentar

Att koka fisk i ättikslag är klassisk svensk sommarmat.

Inkokt innebär att något kokats i smakrikt spad och serveras kall. Serverad i spad som stelnat till gelé är det en "aladåb". Läs mer > Om inkokning, aladåb.

Inkokt fisk (utan gelé) kokas vanligtvis i syrligt smakrikt spad, som kan bestå av vin, vinäger, ättika och liknande. Under kort koktid som för fisk hinner inte smaksättare avge någon större mängd smak och därmed smaksätts inte fisken tillräckligt. För starkare smaksättning kan först tillreda ett så kallat "kort spad" (ej i detta recept), som fisken sedan kokas i (läs mer > Om kort spad). Se alternativ via länk nedan.

Alternativ

Ciderinkokt lax

Fläderinkokt regnbåge

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem