Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 360

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1439 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Inlagd sill 300.0 gram 49%
Sås:
Tomatjuice 2.0 dl 3%
Matolja (rapsolja) 0.5 dl 28%
Ättikssprit 2.0 msk 1%
Strösocker 0.5 dl 13%
Sherry (torr) 2.0 msk 2%
Lagerblad 2.0 blad 0%
Kryddpeppar hel 6.0 styck 0%
Rödlök 1.0 styck 4%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min + 24 tim )
- Skär sillfiléerna i bitar och lägg i en skål.
- Blanda ihop såsen. Rör om tills sockret löser sig och häll såsen över fisken. Lägg plastfolie över skålen och låt sillen stå och dra in såsen över natten i kylskåp innan den serveras.
Alternativ
Fler recept inom Julsillen
Liknande recept som Sherrysill
-
Inlagd sill - grundrecept
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fredrik Erikssons Vodka & Limesill
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Teriyakiströmming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin & honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Citrussill med vitlök
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Blåbärssill
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan