Vit sparris med hollandaise (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vit sparris med hollandaise (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vit sparris färsk

800.0 

gram

Hollandaisesås hemlagad ¤

6.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om smörsåser >

 

 

Sparriskastrull >

 

 

Så lagas vit sparris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

A Christmann Riesling

Torrt friskt vitt vin
Pris: 119 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 879

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3517 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 27%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 340 gram)

Ingredienser

Visa:

Vit sparris färsk 800.0 gram 6%

Hollandaisesås hemlagad ¤ 6.0 dl 94%

 

Kockskolan:

Om smörsåser > Äts ej

Sparriskastrull > Äts ej

Så lagas vit sparris > Äts ej

Tillagning (25 min )

För detaljerad anvisning se recept > Så skalas och kokas vit sparris (länk nedan).

  1. Tillred hemlagad hollandaise (se separat recept) eller använd färdiglagad sådan.
  2. Skala sparrisen med en potatisskalare. Skär bort nedersta torra delen. Lägg i stor kastrull med kallt, lättsaltat vatten. Sparrisen skall få plats på tvären.
  3. Sätt kastrullen på spisen och koka upp. Låt sedan koka i 5-15 minuter beroende på tjocklek. Läs mer > Så lagas vit sparris.
  4. Testa  med sticka om sparrisen är mjukkokt eller provsmaka.

Kockens kommentar

Vit kokt sparris är en ypperlig delikatess serverad med rört citronsmör eller hollandaise. Välj om möjligt sparris av samma längd och tjocklek. Till förrätt rekommenderas 2 stora sparrisar (eller 3 medelstora) per portion (råvikt 200 gram, tillagat 160 gram). Dubblera mängden för en lättare måltid. Komplettera gärna på tyskt vis med andra vårprimörer som färskpotatis, för att få en fylligare måltid.  Läs mer > klicka på ingrediensen Vit sparris.

Alternativ

Så skalas och kokas vit sparris

Hemlagad hollandaise

Rört smör

Fler recept inom Gröna förrätter

Liknande recept som Vit sparris med hollandaise (förrätt)