Bearbetat viltkött kan liksom annat kött vara torkat, kokt, rimmat, eller rökt. Främst handlar det dock om rökt viltkött. Delikatesser är till exempel rökt renhjärta eller rökt älgstek tunt skivat (bild ovan). Problemet är dock att utbudet i vanliga butiker är ringa eller obefintligt. Ibland förekommer rökt renkött, förpackat tunt skivat, främst under vinterhalvåret. I övrigt får man vända sig till köttspecialistbutiker eller köpa via internet. Hos specialist kan man få rökt och torkat kött av ren- eller älgstek, hjärta med mer. Även av vildsvin. Däremot endast i undantagsfall av annat vilt. Läs mer, se respektive vilt.
SÅ ANVÄNDNS BEARBETAT KÖTT
Viltkött används som annat nötkött. Oftast tunt kallskuret som smörgåspålägg eller på buffébordet.
Š Kunskapskokboken. Reviderat 2019-08
Läs mer
Recept med Viltkött bearbetat
Det finns 7 recept med Viltkött bearbetat
-
Renstek med ädelost och glöggfikon
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Äggröra med rökt skinka, fårfiol, eller renkött
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rimmad, torkad eller rökt fårfiol
Tid: 15 min (+ 80 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ris ā la Campa, friluftsmat
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Primus
-
Rökt viltkött med potatisgratäng
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare:
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Karin Ihre
-
Klassisk landgång
Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan