Äggröra med rökt skinka, fårfiol, eller renkött

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Äggröra med rökt skinka, fårfiol, eller renkött

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Skinka rökt skivad

200.0 

gram

Ägg

8.0 

styck

Mjölk

1.5 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Timjan färsk

5.0 

kvistar

Salt och peppar

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om fårfiol >

 

 

Om rökt renkött >

 

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 571

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1142 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 11%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 369 gram)

Ingredienser

Visa:

Skinka rökt skivad 200.0 gram 24%

Ägg 8.0 styck 44%

Mjölk 1.5 dl 8%

Smör normalsaltat 2.0 msk 17%

Timjan färsk 5.0 kvistar 0%

Salt och peppar 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om fårfiol > Äts ej

Om rökt renkött > Äts ej

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skär köttet i skivor, strimlor eller tärningar. Hacka timjan eller annat kryddgrönt.
  2. Rör samman ägg mjölk och kryddor. Kryddgrönt kan blandas i röran eller användas som garnering.
  3. Smält lite matfett i panna på medevärme. Häll smeten i pannan och rör sakta om med en trägaffel i botten av pannan, så att lös smet stannar.
  4. Ta av pannan och rör ner 1 msk smör. Blanda ner köttet eller lägg bredvid. Krydda med nymald peppar och kryddgrönt.

Kockens kommentar

Som alternativ till skinka passar rökt fårfiol, rökt renkött eller annat rökt kött. Äggröra kan tillagas på olika sätt. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så steks ägg.

Alternativ

Äggröra på olika sätt

Fler recept inom Äggröra och liknande

Liknande recept som Äggröra med rökt skinka, fårfiol, eller renkött