Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 404

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1615 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Svarta bönor konserv 800.0 gram 55%
Gul lök 0.5 styck 2%
Jalapeno grön inlagd 1.0 msk 0%
Koriander färsk 2.0 kvistar 0%
Ägg 8.0 styck 31%
Salt 0%
Matolja till stekning 1.0 msk 7%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala och finhacka lök. Finhacka jalapeno och koriander.
- Värm bönorna i en kastrull.
- Blanda ägg, lök, jalapeno, koriander och salt i en bunke.
- Hetta upp matolja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt äggblandningen. Rör om med en trägaffel tills äggen stannat sig (stelnat).
Kockens kommentar
Detta är en mexikansk rätt och egentligen skall det vara den mexikanska kryddan epazote (Dysphania ambrosioides) i stället för koriander. Kryddan är klassisk till svarta bönor. Den som inte gillar koriander kan välja persilja i stället. Läs mer > Så steks ägg.
Alternativ
Fler recept inom Äggröra och liknande
Liknande recept som Huevos revuletos San José - äggröra med svarta bönor
-
Äggröra, scrambled eggs, oeuf brouillé - svensk, amerikansk, engelsk och fransk
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxröra med avokado
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scrambled med räkor (frukost)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dillig äggröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äggröra i oskalade ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tamago i ugn - japansk äggstanning
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Syrlig äggröra med rökt lax
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äggröra med grönt
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Huevos revuletos San José - äggröra med svarta bönor
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äggröra med ål, lax eller böckling
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan