Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

6.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Olivolja

0.5 

dl

Dill

1.0 

knippe

Pumpakärnor

2.0 

dl

Cocktailkapris

1.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd

8.0 

skivor

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 284

Kcal / portion: 820

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3282 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 22%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 289 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 6.0 styck 11%

Grädde 3.0 dl 33%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Olivolja 0.5 dl 11%

Dill 1.0 knippe 1%

Pumpakärnor 2.0 dl 21%

Cocktailkapris 1.0 dl 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Matbröd 8.0 skivor 19%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Knäck ägg i en bunke. Tillsätt grädde. Salta och peppra. Vispa ihop.
  2. Finhacka dill. Skala och skiva lök. Skala och finhacka vitlök.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs lök och vitlök någon minut utan att bränna, tills löken mjuknat något.
  4. Tillsätt pumpakärnor och dill. Slå på äggvispet. Sänk värmen något. Rör om med en träslev då och då tills smeten stannat sig (stelnat).
  5. Servera med kapris och bröd.

Kockens kommentar

Läs mer om äggröra > Så steks ägg.

Alternativ

Äggröra på olika sätt

Fler recept inom Äggröra och liknande

Liknande recept som Dillig äggröra