Scrambled med räkor (frukost)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Scrambled med räkor (frukost)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

8.0 

styck

Vatten

2.0 

msk

Vispgrädde

3.0 

msk

Jalapeno grön inlagd

1.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Räkor skalade

400.0 

gram

Smör till stekning

1.0 

msk

Vitt matbröd

4.0 

st stora

Persilja till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 446

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1783 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 7%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 263 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 8.0 styck 28%

Vatten 2.0 msk 0%

Vispgrädde 3.0 msk 9%

Jalapeno grön inlagd 1.0 msk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Räkor skalade 400.0 gram 24%

Smör till stekning 1.0 msk 5%

Vitt matbröd 4.0 st stora 29%

Persilja till garnering 0%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Hacka jalapeno. Skala räkor.
  2. Knäck ägg i en bunke. Tillsätt vatten, grädde, jalapeno, och lite salt. Rör om.
  3. Hetta upp smör i en panna på medelvärme. Häll i smeten och rör om med en trägaffel tills massan stannat sig (stelnat). Tillsätt räkorna straxt innan smeten stelnat.
  4. Rosta bröd.
  5. Lägg upp röran på brödskivorna. Klipp över lite persilja.

Kockens kommentar

En lyxigare variant till rostat bröd är att steka brödet i en panna på medelhög värme i rikligt med smör. Ännu lyxigare är att koka äggröran i vattenbad på franskt vis. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så steks ägg.

Alternativ

Äggröra på flera sätt

Fler recept inom Äggröra och liknande

Liknande recept som Scrambled med räkor (frukost)