Äggröra med grönt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Äggröra med grönt

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bifftomater

4.0 

styck

Ägg

8.0 

styck

Mjölk

1.5 

dl

Smör el. margarin

2.0 

msk

Purjolök

0.3 

styck

Salt

0.5 

krm

Svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så används ägg >

 

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 257

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1027 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 346 gram)

Ingredienser

Visa:

Bifftomater 4.0 styck 14%

Ägg 8.0 styck 49%

Mjölk 1.5 dl 9%

Smör el. margarin 2.0 msk 20%

Purjolök 0.3 styck 2%

Salt 0.5 krm 0%

Svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Så används ägg > Äts ej

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skär tomaterna i skivor, salta och peppra. Strimla purjolöken.
  2. Blanda äggröra enligt grundrecept. (Vispa äggen lätt, tillsätt mjölk och kryddor).
  3. Smält 1 msk mattfett i panna på medellåg värme. Häll smeten i pannan och rör sakta med trägaffel i botten, så att all lös smet stannar.
  4. Ta av pannan och rör ner 1 msk matfett. Krydda med peppar och garnera med lök. Serveras kall eller varm med grönsallad.

 

Kockens kommentar

Rätten kan varieras med allehanda grönsaker och rotfrukter. Äggröra kan tillagas på olika sätt. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så steks ägg.

Passar till

Äggröra grundrecept

Fler recept inom Äggröra och liknande

Liknande recept som Äggröra med grönt