Ris ā la Campa, friluftsmat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ris ā la Campa, friluftsmat

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Snabbris

3.0 

dl

Gul lök

0.5 

styck

el. rostad lök

 

 

Matolja (rapsolja)

0.5 

msk

Aprikoser torkade

5.0 

styck

Ingefära mald

0.5 

krm

Honung

0.5 

msk

Vatten

1.8 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Skinka konserverad

150.0 

gram

el. torkat renkött

 

 

el. fisk

 

 

el. Quorn

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 7

Recept: 973 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 290 gram)

Ingredienser

Visa:

Snabbris 3.0 dl 45%

Gul lök 0.5 styck 3%

el. rostad lök 0%

Matolja (rapsolja) 0.5 msk 6%

Aprikoser torkade 5.0 styck 9%

Ingefära mald 0.5 krm 0%

Honung 0.5 msk 4%

Vatten 1.8 dl 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Skinka konserverad 150.0 gram 34%

el. torkat renkött 0%

el. fisk 0%

el. Quorn 0%

Kock: Primus

Tillagning (20 min )

  1. Skala och hacka lök.Tärna aprikoser.
  2. Fräs (lättstek) löken i matolja några minuter på medeldelvärme, tills den är glansig men inte bränd.
  3. Tillsätt aprikoser, ingefära och honung.
    Tillsätt snabbris och fräs det glansigt.
  4. Tillsätt vatten och låt sjuda under lock tills vattnet dunstat (cirka 5 minuter). Salta och peppra.
  5. Servera med valfritt tillbehör t.ex. stekt eller kall burkskinka, torkat renkött, quorn eller varför inte med nyfångad fisk.

Kockens kommentar

QuornŽ (registrerat varumärke) är ett vegetativt halv­fabrikat utvecklat i England 1985 och som idag odlas i stor omfattning. Det består av mycel från svampen Fusarium venenatum.

Fler recept inom Risrätter

Liknande recept som Ris ā la Campa, friluftsmat