
Renstek med ädelost och glöggfikon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 119

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1193 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lättglögg (röd) 2.0 dl 14%
Fikon färska 3.0 styck 7%
Baguette mini 1.0 styck 15%
Ädelost 100.0 gram 30%
Renstek rökt 10.0 skivor 15%
Rostade nötter 0.5 dl 18%
t.ex. pistage-, pinje-, el. hasselnötter 0%
Kockskolan:
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Skapat av: Blossa
Kock: Markus Aujalay
Tillagning (20 min )
- Koka ner glöggen i en kastrull tills endast lite återstår (1/7-del av ursprungligt).
- Häll nötter i het torr stekpanna och rosta dem i ett par minuter. Rör om så att de inte svatbränns.
- Skär fikonen i klyftor. Blanda dem med den reducerade glöggen.
- Skär brödet i tunna skivor och rosta dem i brödrost.
- Mosa osten. Gör små ovala bollar av osten med två teskedar.
- Fördela rensteken, osten och fikonen på brödskivorna. Strö över nötter.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Renstek med ädelost och glöggfikon
-
Tapenade, provensalsk caviar
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågbröd med rökta räkor i färskost
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Brie- och papayaquesadillas
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad chevré på minitoast
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Petits choux med sellerikräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räkröra på sesamkex
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snittar med västerbottenröra
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snittar med skinkost
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan