Renstek med ädelost och glöggfikon

Renstek med ädelost och glöggfikon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Lättglögg (röd)

2.0 

dl

Fikon färska

3.0 

styck

Baguette mini

1.0 

styck

Ädelost

100.0 

gram

Renstek rökt

10.0 

skivor

Rostade nötter

0.5 

dl

t.ex. pistage-, pinje-, el. hasselnötter

 

 

 

Kockskolan:

 

Om snittar, kanapéer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 119

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1193 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 71 gram)

Ingredienser

Visa:

Lättglögg (röd) 2.0 dl 14%

Fikon färska 3.0 styck 7%

Baguette mini 1.0 styck 15%

Ädelost 100.0 gram 30%

Renstek rökt 10.0 skivor 15%

Rostade nötter 0.5 dl 18%

t.ex. pistage-, pinje-, el. hasselnötter 0%

 

Kockskolan:

Om snittar, kanapéer > Äts ej

Skapat av: Blossa

Kock: Markus Aujalay

Tillagning (20 min )

  1. Koka ner glöggen i en kastrull tills endast lite återstår (1/7-del av ursprungligt).
  2. Häll nötter i het torr stekpanna och rosta dem i ett par minuter. Rör om så att de inte svatbränns.
  3. Skär fikonen i klyftor. Blanda dem med den reducerade glöggen.
  4. Skär brödet i tunna skivor och rosta dem i brödrost.
  5. Mosa osten. Gör små ovala bollar av osten med två teskedar.
  6. Fördela rensteken, osten och fikonen på brödskivorna. Strö över nötter.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Fler recept inom Snittar och toasts ¤

Liknande recept som Renstek med ädelost och glöggfikon