För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Renstek med ädelost och glöggfikon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Lättglögg (röd)

2.0 

dl

Fikon färska

3.0 

styck

Baguette mini

1.0 

styck

Ädelost

100.0 

gram

Renstek rökt

10.0 

skivor

Rostade nötter

0.5 

dl

t.ex. pistage-, pinje-, el. hasselnötter

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 120

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1204 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 8%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 71 gram)

Ingredienser

Visa:

Lättglögg (röd) 2.0 dl 14%

Fikon färska 3.0 styck 7%

Baguette mini 1.0 styck 15%

Ädelost 100.0 gram 30%

Renstek rökt 10.0 skivor 15%

Rostade nötter 0.5 dl 18%

t.ex. pistage-, pinje-, el. hasselnötter 0%

Skapat av: Blossa

Kock: Markus Aujalay

Tillagning (20 min )

  1. Koka ner glöggen i en kastrull tills endast lite återstår (1/7-del av ursprungligt).
  2. Häll nötter i het torr stekpanna och rosta dem i ett par minuter. Rör om så att de inte svatbränns.
  3. Skär fikonen i klyftor. Blanda dem med den reducerade glöggen.
  4. Skär brödet i tunna skivor och rosta dem i brödrost.
  5. Mosa osten. Gör små ovala bollar av osten med två teskedar.
  6. Fördela rensteken, osten och fikonen på brödskivorna. Strö över nötter.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Snittar och toasts

Liknande recept som Renstek med ädelost och glöggfikon