Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Viltpasta tagliatelle
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 161
Kcal / portion: 1077
GBR (GI) / port: 29
Recept: 4307 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Viltkött (köttrester) 400.0 gram 12%
Bandspagetti torr 600.0 gram 53%
Gul lök el. annan lök 1.0 styck 1%
Torrt vitt vin 1.5 dl 2%
Köttfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Grädde (el. mjölk) 3.0 dl 25%
Parmesan nyriven 4.0 msk 2%
Vetemjöl till panering 2.0 msk 1%
Matfett till stekning 2.0 msk 5%
Kockskolan:
Om bandspagetti > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och finhacka lök. Riv parmesan.
- Skär köttet i små bitar. Strö mjöl och salt på en tallrik. Vänd köttet i mjölet.
- Hetta upp rikligt med matfett i en kastrull. Tillsätt köttet och bryn hastigt på medelhög värme. Lyft upp köttet och lägg åt sidan.
- Fräs löken mjuk i cirka 7 minuter på medelvärme. Häll över vin och koka ner till hälften. Tillsätt fond och grädde (eller mjölk). Smaka av med salt och peppar. Koka ihop såsen. Tillsätt köttet mot slutet.
- Koka under tiden pasta enligt anvisning på förpackning. Låt rinna av väl i durkslag.
- Lägg upp pastan, häll över såsen, garnera med parmesan och kryddgrönt.
Kockens kommentar
Pasta passar alltid bra när man har rester. Läs mer om tagliatelle > Klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Viltpasta tagliatelle
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani