Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 6
Recept: 800 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Hallon 250.0 gram 11%
Ägg 1.0 styck 8%
Syltsocker 1.2 dl 59%
Smör rumsvarmt 25.0 gram 23%
Kockskolan:
Om curd > Äts ej
Kock: Dansukker
Tillagning (30 min )
- Pressa hallonen genom en finmaskig sil.
- Vispa upp ägget och rör ner i hallonen.
- Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt syltsocker och låt sjuda under omrörning i 2–3 minuter.
- Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret.
- Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med en elvisp tills halloncurden svalnat av.
- Häll upp i en väl rengjord burk och ställ i kylen för att svalna.
- Använd din halloncurd som en extra smaksättare till desserter och frukostyoghurt. Eller ringla den över plättar!
Kockens kommentar
Receptet från Dansukker. Klicka på Dansukker under bilden. Där finns fler curdrecept med andra smaker till exempel Rabarbercurd. Läs mer > Om curd.Alternativ
Fler recept inom Marmelad, curd ¤
Liknande recept som Halloncurd
-
Marmelad grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apelsinmarmelad med syltsocker, grundrecept
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel apelsinmarmelad med hela skal
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk apelsinmarmelad, GB-gubbens apelsinmarmelad med citron
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Orange marmelade, klassisk engelsk apelsinmarmelad med skal
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Confiture de prunes mirabelles, mirabellemarmelad
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Apple butter, amerikansk äppelmarmelad
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svart vinbärsmarmelad
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Nyponmarmelad med syltsocker
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Dansukker
-
Nyponmarmelad, nyponpuré, nyponsaft på engelskt vis
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan