Halloncurd

Foto: Dansukker ¤

Halloncurd

Lägg till ingredienser

Antal dl: 4

Hallon

250.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Syltsocker

1.2 

dl

Smör rumsvarmt

25.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om curd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 200

GBR (GI) / port: 6

Recept: 800 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 6%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 104 gram)

Ingredienser

Visa:

Hallon 250.0 gram 11%

Ägg 1.0 styck 8%

Syltsocker 1.2 dl 59%

Smör rumsvarmt 25.0 gram 23%

 

Kockskolan:

Om curd > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Pressa hallonen genom en finmaskig sil.
  2.  Vispa upp ägget och rör ner i hallonen. 
  3. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt syltsocker och låt sjuda under omrörning i 2–3 minuter.  
  4. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret. 
  5. Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med en elvisp tills halloncurden svalnat av. 
  6. Häll upp i en väl rengjord burk och ställ i kylen för att svalna.
  7. Använd din halloncurd som en extra smaksättare till desserter och frukostyoghurt. Eller ringla den över plättar!
2022-04

Kockens kommentar

Receptet från Dansukker. Klicka på Dansukker under bilden. Där finns fler curdrecept med andra smaker till exempel Rabarbercurd. Läs mer > Om curd.

Alternativ

Lemon curd

Saffranscurd

Fler recept inom Marmelad, curd ¤

Liknande recept som Halloncurd