Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 106

GBR (GI) / port: 12
Recept: 106 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Strandkålsrot 200.0 gram 100%
Kockskolan:
Om strandkål > Äts ej
Så odlas strandkål > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Ansa rötterna.
- Koka rötterna tills de mjuknat i cirka 40 minuter.
- Kan ätas kokt eller mosas, till exempel som smaksättare i potatismos.
- Steka: Kokt kan den skivas eller tärnas och stekas i smör. Skivad kan ätas som ett annorlunda snacks. Tärnad som tillbehör till mat. Kan också tillagas i ugn. Besk smak liknande grönkål.
Kockens kommentar
Strandkål växer vild i steniga stränder i mellersta och södra Sverige. Fridlyst på Gotland. Kan också odlas (läs mer > Så odlas strandkål). Späda skott är goda som vårprimörer, särskilt om de varit skyddade från solljus de första 5-6 veckorna.Alternativ
Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Strandkålsrot tillagad som rotsak
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan