Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Glasört

100.0 

gram

Mortel >

 

 

 

Dressing:

 

Vitlök

1.0 

klyfta

Citron juicen av

0.5 

styck

Olivolja extra virgin

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 67

GBR (GI) / port: 0

Recept: 269 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 17%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 37 gram)

Ingredienser

Visa:

Glasört 100.0 gram 10%

Mortel > Äts ej

 

Dressing:

Vitlök 1.0 klyfta 3%

Citron juicen av 0.5 styck 3%

Olivolja extra virgin 2.0 msk 84%

Tillagning

Se film, klicka på "Hungry Man" under bilden ovan.

  1. Ansa och skölj av stänglarna.
  2. Blanchera: Lägg i kokande vatten i en minut. Kyl av i iskallt vatten.
  3. Dressing: Skala och skiva vitlök tunt. Mosa löken med lite salt i en mortel. Pressa citron i en skål. Tillsätt olja och vitlökssaltet. Rör om.
  4. Servera: Häll dressingen över glasörten. Servera.

Kockens kommentar

Glasört växer på öppna ler- och slamområden i anslutning till havet. Hemma­hörande på norra halvklotet och i södra Afrika. Förekom­mer allmänt på svenska västkusten och i begränsad omfattning runt hela Östersjön. Det är de späda stänglarna som man äter rå eller tillagad. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Grönsakssallader ¤

Liknande recept som Glasörtssallad