Gremolata, italiensk persiljeblandning

Foto: Film: Stephane Sauthier, gremolata

Gremolata, italiensk persiljeblandning

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Persilja

1.0 

kruka

Skal av citron

1.0 

styck

Vitlök

1.0 

klyfta

 

Sås:

 

Olivolja

1.5 

dl

Citronjuice

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gremolata >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 659

Kcal / portion: 288

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1151 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 73%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 44 gram)

Ingredienser

Visa:

Persilja 1.0 kruka 1%

Skal av citron 1.0 styck 0%

Vitlök 1.0 klyfta 1%

 

Sås:

Olivolja 1.5 dl 98%

Citronjuice 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om gremolata > Äts ej

Tillagning (5 min )

Se film, klicka på "Stephane" under bilden ovan.
  • Finhacka eller mixa ingredienserna. Passar som tillbehör till kötträtter. 
  • Sås: Önskas smaksättarsås tillsätts olivolja och citronskalen byts ut till citronjuice. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Gremolata (it. gremolada) är klassiskt tillbehör till Ossobuco alla milanese. Se dito recept.

Passar till

Ossobuco alla milanese

Fler recept inom Oljesås, majonnässåser

Liknande recept som Gremolata, italiensk persiljeblandning