Foto: Film: Stephane Sauthier, gremolata
Gremolata, italiensk persiljeblandning
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 659
Kcal / portion: 288
GBR (GI) / port: 0
Recept: 1151 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 73%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Persilja 1.0 kruka 1%
Skal av citron 1.0 styck 0%
Vitlök 1.0 klyfta 1%
Sås:
Olivolja 1.5 dl 98%
Citronjuice 0%
Kockskolan:
Om gremolata > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
Se film, klicka på "Stephane" under bilden ovan.- Finhacka eller mixa ingredienserna. Passar som tillbehör till kötträtter.
- Sås: Önskas smaksättarsås tillsätts olivolja och citronskalen byts ut till citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Gremolata (it. gremolada) är klassiskt tillbehör till Ossobuco alla milanese. Se dito recept.Passar till
Fler recept inom Oljesås, majonnässåser
Liknande recept som Gremolata, italiensk persiljeblandning
-
Majonnäs handslagen
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Majonnäs i mixer
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Aïoli, klassisk provensalsk vitlöksmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Rhode Islandsås, klassisk svensk sås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Remouladsås, Sauce Rémoulade
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk rödbetsmajonnäs
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portugisisk mjölkmajonnäs utan ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Misomajonnäs
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan