Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 143

GBR (GI) / port: 2
Recept: 574 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 3%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Yoghurt naturell 3% 5.0 dl 54%
Bär frysta 2.0 gram 0%
Alternativ:
Frukt 0%
Smaksättningsalternativ:
Florsocker 1.0 dl 42%
Honung 0%
Lönnsirap 0%
Vaniljstång 0%
Ingefära 0%
Kakaopulver 0%
Choklad 0%
Jordnötssmör 0%
Kockskolan:
Om frusen yoghurt > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kockskolan
Tillagning
Se film, klicka på "Lacey Baier" under bilden.
- Ingredienser: Alla slags bär kan används, helst frysta utan socker men färska och sockrade kan också användas. Frukt och även grönsaker kan användas till exempel förkokt rabarber. Bäst är att söta med florsocker, men strösocker, honung eller syntetiska sötningsmedel går också bra att använda. En neutral yoghurt är bäst, gärna en grekisk eller turkisk som smaksätts enligt eget önskemål, men smaksatt sådan till exempel med vanilj fungerar också. Ingrediensmängderna kan varieras enligt tycke och smak.
- Mixa bär och yoghurt i en matberedare med kniv eller i en stark matmixer till slät smet. Har man inte det får man mosa och blanda efter bästa förmåga (se recept > Arlas enkla frozen yoghurt). Om smeten blir för stel (kall), låt stå en stund innan den mixas färdig.
- Smaksätt med socker och andra ingredienser enligt eget önskemål. I filmens blandas till exempel jordnötssmör eller kakaopulver med banan och yoghurt.
- Frys: Används frysta bär och kall yoghurt kan desserten serveras direkt. Är den inte tillräckligt kall ställs den i kylen en timme eller så.
- Garnera med frukt, hackad choklad eller annat enligt egen smak.
Kockens kommentar
Utan matberedare eller mixer, se recept > Arlas enkla frozen yoghurt. Yoghurten kan också formas till en tårta och frysas (se recept > Frusen yoghurttårta med rabarber. Läs > Om frusen yoghurt.Alternativ
Fler recept inom Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
Liknande recept som Frozen yoghurt, fryst yoghurt grundrecept
-
Parfait glacé, stillfrusen äggkräm blandat med grädde
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vaniljparfait på Arlas vis, lite enklare
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Parfait glacé au café, klassisk kaffeparfait
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Limeparfait med vaniljrabarber
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hjortronparfait, äggkräm med kakbotten
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Semifreddo, italiensk halvfrusen äggkräm
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Bygårdens frysta mousse med blåbär
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Frusen chokladmousse
Tid: 1 tim (+ 14 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladmoussekupoler med apelsinkräm
Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Frusen yoghurttårta med rabarber
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan