Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 545

Kcal / portion: 52

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2076 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 40%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Smör rumsvarmt 150.0 gram 53%
Mandelmassa färdig 125.0 gram 28%
Strösocker 1.0 dl 18%
Kanel 3.0 msk 1%
Kockskolan:
Om smörkräm > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Kock: Jesper Långström
Tillagning (15 min )
Se film, klicka på "Jesper" under bilden ovan.
- Blanda i maskin eller för hand mandelmassa med smör. Tillsätt smör lite i taget.
- Tillsätt socker och kanel.
Kockens kommentar
Jesper Långström är utbildningsansvarig på Sveriges Bagare & konditorer. Känd från TV som det brukar heta.
Remons
(danska: remonce) är ett danskt begrepp för kakfyllning bestående av smör och socker, ibland även mandelmassa och annat. En smörkräm med andra ord. Kallas också för "borgmestermasse". Används i danska wienerbröd (spandauer) och andra bakverk (se recept > Klassiska danska spandauer). Begreppet är ett pseudo-franskt låneord, eventuellt från italienskans rimanenza (= rester). Läs mer > Om smörkräm.
- Mandelremons består till lika viktdelar av smör och mandelmassa.
- Pistageremons består av 100g smör, 50g strösocker och 50g malda orostade pistagenötter.
Alternativ
Fler recept inom Smörkräm till bakverk
Liknande recept som Remons, dansk fast smörkräm
-
Smörkräm grundrecept, fast smörkräm
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk smörkräm, extra luftig stabil smörkräm
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweizisk luftig smörkräm
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Custard buttercream, äggsmörkräm, German and Diplomat buttercream
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Crème au beurre, fransk fast smörkräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Remons, dansk fast smörkräm
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Jesper Långström
-
Smörkräm till cupcakes -vaniljfrosting, chokladfrosting, cream cheese frosting
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladsmörkräm, frosting till cupcakes
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Spritsning med smörkräm
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan