Lägg till ingredienser

Till antal bullar: 40

Smör rumsvarmt

150.0 

gram

Mandelmassa färdig

125.0 

gram

Strösocker

1.0 

dl

Kanel

3.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om smörkräm >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 545

Kcal / portion: 52

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2076 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 40%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 10 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör rumsvarmt 150.0 gram 53%

Mandelmassa färdig 125.0 gram 28%

Strösocker 1.0 dl 18%

Kanel 3.0 msk 1%

 

Kockskolan:

Om smörkräm > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Tillagning (15 min )

Se film, klicka på "Jesper" under bilden ovan.

  1. Blanda i maskin eller för hand mandelmassa med smör. Tillsätt smör lite i taget.
  2. Tillsätt socker och kanel.

Kockens kommentar

Jesper Långström är utbildningsansvarig på Sveriges Bagare & konditorer. Känd från TV som det brukar heta.

Remons (danska: remonce) är ett danskt begrepp för kakfyllning bestående av smör och socker, ibland även mandelmassa och annat. En smörkräm med andra ord. Kallas också för "borgmestermasse". Används i danska wienerbröd (spandauer) och andra bakverk (se recept > Klassiska danska spandauer). Begreppet är ett pseudo-franskt låneord, eventuellt från italienskans rimanenza (= rester). Läs mer > Om smörkräm.

  • Mandelremons består till lika viktdelar av smör och mandelmassa.
  • Pistageremons består av 100g smör, 50g strösocker och 50g malda orostade pistage­nötter.


Alternativ

Kanelbullar med mandelmassa

Fransk fast smörkräm

Smörkräm grundrecept

Fler recept inom Smörkräm till bakverk

Liknande recept som Remons, dansk fast smörkräm