Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 470

Kcal / portion: 395

GBR (GI) / port: 20
Recept: 2372 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 25%
Kolhydrater: 62%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smör osaltat 150.0 gram 46%
Florsocker 5.0 dl 51%
Mjölk 3.0 msk 1%
el. vatten 0%
Tillval:
Äggula 0%
Sockerkulör 0%
Smaksättningsalternativ:
Vaniljsocker 1.0 msk 2%
Choklad 50.0 gram Äts ej
Kakaopulver 0.5 dl Äts ej
Snabbkaffe (bryggt) 0.5 dl Äts ej
Kokosflingor 1.0 dl Äts ej
Citron juice+fruktkött 1.0 styck Äts ej
Hallon 125.0 gram Äts ej
Kockskolan:
Om smörkräm > Äts ej
Om aromsmör > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "CupcakeJemma" under bilden.- Smör: Ta ut smöret ur kylen och låt det temperera, bli mjukt men inte lös i konsistensen. Är smöret löst blir också krämen lös.
- Rör om smöret ordentligt, i matberedare minst 5 minuter på medelhög hastighet, tills smöret blivit blekgult.
- Socker: Sikta florsockret för att bli av med eventuella klumpar. Tillsätt hälften av sockret till smöret och mixa i 3-4 minuter. Först långsamt så att inte florsockret flyger omkring, sedan på medelhög hastighet. Upprepa med resten av sockret.
- Smaksättare: Tillsätt valfri smaksättare till exempel vaniljsocker.
- Konsistens: Tillsätt lite rumsvarm mjölk eller vatten under vispning. Lite i taget till en jämn smet som är tillräckligt fast att användas till topping av cupcakes eller till tårtor.
- Färgsättning: Krämen kan färgas med olika sockerkulörer. Ta ut valfri mängd kräm som skall färgas. Ta sedan en rågad matsked av detta och rör ut det med ett par droppar kulör i en kopp. Rör sedan ut den färgade smeten, lite i taget, med den ofärgade till önskad färgnyans.
Till cupcake åtgår cirka en ½ dl kräm per styck, till en tårta och rulltårta ½-1 liter.
Kockens kommentar
Smörkräm är rört smör med socker som används till tårtor, rulltårtor och bakelser, ej att förväxlas med aromsmör (se dito). I vissa recept ingår äggula och sockermängden är ibland lägre. Smaksätt enligt eget tycke och passande till bakverket, till exempel med vanilj, starkkokt kaffe, cittronjuice och skal, mosad frukt eller på annat sätt. Läs mer > Om smörkräm.Alternativ
Fler recept inom Smörkräm till bakverk
Liknande recept som Smörkräm grundrecept, fast smörkräm
-
Smörkräm grundrecept, fast smörkräm
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk smörkräm, extra luftig stabil smörkräm
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweizisk luftig smörkräm
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Custard buttercream, äggsmörkräm, German and Diplomat buttercream
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Crème au beurre, fransk fast smörkräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Remons, dansk fast smörkräm
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Jesper Långström
-
Smörkräm till cupcakes -vaniljfrosting, chokladfrosting, cream cheese frosting
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladsmörkräm, frosting till cupcakes
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Spritsning med smörkräm
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan