Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 469
 
    
                Kcal / portion: 171
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 4287 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 40%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Äggvita 4.0 styck 1%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Strösocker 2.5 dl 22%
Vatten 0.8 dl 0%
Smör 450.0 gram 76%
Tillval:
Sockerkulör 0%
Kockskolan:
Så vispas ägg > Äts ej
Så lagas maränger > Äts ej
Om smörkräm > Äts ej
Om sockerlag > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim + 1 tim )
Se film, klicka på "Sugar Greek" under bilden ovan.
- Rumstemperera ägg och smör i 1 timme. Dela äggvita från gula. Använd väl rengjorda metallskålar och verktyg.
- Italiensk maräng: För detaljerad beskrivning se dito recept via länk nedan. Här i sammanfattning.
- Sockerlag: Socker och vatten kokas samman till runt 121°C (116-125°C).
- Äggvispning: Samtidigt mjukvispas äggvita med lite citronjuice (till ~80% av styvvispad).
- Maräng: Sockerlagen hälls i en tunn stråle utmed kastrullkanten ner i äggsmeten under långsam vispning. Först en tredjedel av sockerlagen och när detta är väl utblandat tillsätts resten. Tillsätt eventuell smak till exempel vanilj och färgämne (i filmen vitt färgämne). När lagen tillsats vispar man på medel hastighet till styv maräng. Låt svalna till rumstemperatur.
- Smörkräm: Rör ner mjukt smör lite i taget. Vispa krämen lätt och luftig. Förvaras kallt. Om krämen har sjunkit ihop något, vispas den upp på nytt.
- Nu är smörkrämen klar att användas till garnering eller spritsning av tårtor och andra bakverk.
Kockens kommentar
Smörkräm är smör blandat med socker. För att få en luftigare kräm kan smöret blandas med marängsmet som i detta recept. Det finns också andra luftiga smörkrämer som schweizisk och engelsk smörkräm. Italiensk sådan är dock den luftigaste, dessutom den mest stabila. Läs mer > Om smörkräm.Alternativ
Fler recept inom Smörkräm till bakverk
Liknande recept som Italiensk smörkräm, extra luftig stabil smörkräm
- 
                
                    Smörkräm grundrecept, fast smörkrämTid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Italiensk smörkräm, extra luftig stabil smörkrämTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Schweizisk luftig smörkrämTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Custard buttercream, äggsmörkräm, German and Diplomat buttercreamTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Crème au beurre, fransk fast smörkrämTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Remons, dansk fast smörkrämTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Jesper Långström 
- 
                
                    Smörkräm till cupcakes -vaniljfrosting, chokladfrosting, cream cheese frostingTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Chokladsmörkräm, frosting till cupcakesTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Spritsning med smörkrämSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    